Contact

Brabantse Carnavalsfederatie 
p/a Boekelsedijk 7
5411NW Zeeland
06-24253690
Kvk 17240382

Members Wanted

Standpunt BCF in zaken nominatie Carnaval als inmaterieel erfgoed

Tuesday 6 February 2024

Op 1 februari jl. is een mail rond gestuurd  van de Nederlandse Carnavalsstichting “ Het Groot Gevolg”  aan een groot aantal verenigingen. Hierin vermelden zij dat ze een voordracht hebben gedaan om carnaval in Nederland te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed.

De Brabantse Carnavals Federatie neemt nadrukkelijk afstand van dit intiatief. Als bestuur hebben wij dit ook al eerder gedaan in overleg met de aanvragers. .Wij zijn van mening zijn dat de mogelijke voordelen van de erkenning
niet opwegen tegen de mogelijke nadelen. Bovenal zijn wij van mening dat het carnaval in Brabant, gelukkig, op zeer diverse wijze ingevuld wordt. Een erkenning voor carnaval in heel Nederland is dus te algemeen.

Een aantal Brabantse Carnavals Plaatsen, waaronder Breda, Den Bosch, Tilburg en Bergen op Zoom wil niet met dit initiatief geassocieerd worden.De leden van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) zijn ook geen voorstander van de erkenning, omdat evenals in Brabant elke stad zijn en/of haar gebruiken heeft en er niet zoiets bestaat als de Limburgse vastelaovend.

Vanzelfsprekend is het aan de leden zelf om te beslissen of je mee wilt gaan in dit initiatief of hier afstand van wil nemen.

See All Nieuws